SANAA. Intervention in the Pavilion

We decided to use acrylic to make transparent curtains.

We imagined an installation design that leaves the existing space of the Barcelona Pavilion undisturbed.

The acrylic curtain stands freely on the floor and is shaped in a calm spiral.

The curtain softly encompasses the space within the pavilion and creates a new atmosphere.

The view through the acrylic will be something different from the original with soft reflections slightly distorting the pavilion.

SANAA

Date

November 26th, 2011 - January 18th, 2012

Place

Mies van der Rohe Pavilion, Barcelona

Veure mapa

Credits

Curator
Xavier Costa

Coordinator
Ivan Blasi

Acknowledgements
SANAA
Ichio Matsuzaa
Jean Phillippe Sanfourche

I&S srl
Massimo Ilarioni
Livio Spilli

Pietro La Porta
Andrea Casini

Production
Fundació Mies van der Rohe