25 aniversari del Premi d'Arquitectura Contemporània de la Unió Europea - Premi Mies van der Rohe - Fundació Mies van der Rohe

25 aniversari del Premi d’Arquitectura Contemporània de la Unió Europea – Premi Mies van der Rohe

Des de 1988, la Comissió Europea i la Fundació Mies van der Rohe de Barcelona otorguen biennalment el Premi d’Arquitectura Contemporània de la Unió Europea – Premi Mies van der Rohe. Els experts, les associacions nacionals d’arquitectes i el Comitè Assessor presenten una sèrie de propostes i el jurat tria l’obra guanyadora, la Menció Especial Arquitecte Emergent i una selecció d’obres exemplars.

Al llarg d’aquests vint-i-cinc anys, la Fundació ha organitzat 13 edicions del Premi, que han generat una base de dades que documenta les gairebé 2.500 obres nominades, així com un extens arxiu de fotografies, dibuixos, material digital i audiovisual, i maquetes, que ha esdevingit l’arxiu més gran quant a arquitectura contemporània.

L’exposició mostra maquetes que representen uns 170 projectes que els jurats del Premi han seleccionat des de 1996. Les maquetes s’exposen amb una cronologia de fets socials, tecnològics, econòmics i polítics, i una selecció de fotografies dels projectes guanyadors i els que han estat Menció Especial Arquitecte Emergent.

També es presenten dibuixos d’obres clau de l’arquitectura europea entre el 1988, i el 1994 i un vídeo de les obres seleccionades a la darrera edició del Premi.

Hi ha dibuixos originals d’OMA, Enric Miralles i Carme Pinós, Álvaro Siza Vieira, Norman Foster, Esteve Bonell i Francesc Rius, Nicholas Grimshaw, Jean Nouvel, Zaha Hadid, Oriol Bohigas, Josep Martorell i David Mackay, i Rafael Moneo i Manuel de Solà-Morales.

Categoría


Fecha

19 de desembre de 2013 - 28 de febrer de 2014

Organizado con

MNAC – Museu Nacional d’Art de Catalunya

Lugar

MNAC
 - Museu Nacional d'Art de Catalunya

Ver mapa