CONCURS ‘COLUMNES CRISTAL·LITZADES’

El jurat del concurs “COLUMNES CRISTAL·LITZADES”, per la recreació temporal de les 8 columnes i dues peanyes preexistents al PAVELLÓ MIES VAN DER ROHE DE BARCELONA, el dia 9 de MARÇ de 2016 a la seu de la FUNDACIÓ MIES VAN DER ROHE_BARCELONA, havent analitzat les 181 propostes rebudes ha realitzat una primera selecció de 26 projectes (veure annex). Considerades i debatudes aquestes propostes, ha arribat, per unanimitat, al següent acord:

Atorgar el PREMI del present concurs a la proposta titulada “I don’t want to change the world. I only want to express it” de Luis Martínez Santa-María (Madrid, Espanya).
El jurat ha valorat la rotunditat de la proposta guanyadora, que sintetitza la component vertical de les columnes preexistents en contrast amb l’horitzontalitat del pavelló. La materialització del projecte reflexa una actualitat marcada per la consciència medioambiental i la necessitat d’una reutilització permanent dels recursos. Alhora expressa la provisionalitat d’una instal·lació efímera, que es suma al Pavelló d’una manera temporal.

A

Atorga també, els següents ACCÈSSITS:

Primer ACCÈSSIT al projecte “SHADES OF GREY” d’AMIR SHOURI i FERESHTEH TABE (NEW YORK, USA). “Per la delicadesa en la varietat de propostes verticals i la subtil declinació del resultat final”.
Segon ACCÈSSIT a la proposta “POLITICS OF THE MYTH”, l’autor de la qual és MIGUEL ANGEL DÍAZ CAMACHO (GETAFE, SPAIN). “Per l’enginyosa voluntat de dotar l’entorn del Pavelló i apropar-lo a l’ús de tots els
ciutadans”.
Tercer ACCÈSSIT a “PAPER ROMANCE”, de NICOLETTA FACCITONDO, MARGHERITA VALENTE, ANDREA SALVATORE, SALVATORE DENTAMARO, NICOLA DARIO BALDASSARE i PASQUALE CIPRI de COLLETTIVO ARCIPELAGO (BARI, ITALY). “Per l’expressió de la temporalitat de la instal.lació mitjançant la transformació de l’element vertical base fins a la seva nuesa total”.

Més informació:

Acta del Jurat

Annex seleccionats

Proposta guanyadora

Memòria

Amb motiu del 30 aniversari de la reconstrucció del Pavelló Mies van der Rohe de Barcelona
LA FUNDACIÓ MIES VAN DER ROHE CONVOCA EL CONCURS
‘COLUMNES CRISTAL·LITZADES’

El Concurs permetrà recrear temporalment les 8 columnes i les dues peanyes que van presidir el Pavelló l’any 1929, en el marc dels 30 anys de la reconstrucció d’aquesta obra emblemàtica de l’arquitecte alemany.

Obert a tota aquella persona interessada, els participants hauran de desenvolupar un projecte per recrear les columnes de forma temporal.

 

La Fundació Mies van der Rohe ha convocat el concurs Columnes Cristal·litzades, un esdeveniment que neix amb l’objectiu d’apropar l’obra del reconegut arquitecte alemany a tota la ciutadania i reflexionar sobre l’impacte que van tenir les columnes jòniques de Puig i Cadafalch en l’obra de l’arquitecte alemany.
Els participants hauran de presentar un projecte realitzable en un termini i pressupost determinats i el guanyador veurà la seva obra construïda de forma temporal per celebrar els 30 anys de la reconstrucció del Pavelló.

El concurs està obert a tothom. Per participar, s’haurà de presentar la proposta abans del 29 de febrer de 2016. Un Jurat estudiarà les propostes i en valorarà la coherència amb els objectius del concurs; la qualitat de la solució del disseny; l’originalitat i la possibilitat tècnica de construir-les; i escollirà un guanyador que es donarà a conèixer el 10 de març. L’1 de juny de 2016, coincidint amb els 30 anys de la reconstrucció del Pavelló, es presentarà la recreació en un acte públic. El termini màxim de presència física de les columnes recreades es preveu de 5 mesos.

Degut a l’elevat nombre de propostes rebudes per al concurs la comunicación del resultat es trasllada al dia 17 de març

columnes_concurs_CAT

Bases del concurs

Docs

Nota de premsa